Care sunt diferențele dintre florile uscate și cele criogenate?

Florile proaspete au numeroase calități, precum diversele posibilițăti de a le folosi drept decorațiuni, însă durata de viață a acestora este una scurtă.

Florile Uscate

Există diferite tehnici de a conserva florile, una dintre cele mai cunoscute și accesibile metode fiind deshidratarea naturală, mai exact atârnându-le de tulpină. Dupa ce sunt complet uscate, acestea trec printr-un proces de colorare și printr-un tratament de rearanjare pentru a-și recăpăta mare parte din aspectul inițial.

Florile care trec prin acest tratament sunt folosite pentru anumite decorațiuni florale, în special pentru cele cu un aer rustic și simplu.

Totuși, plantele deshidratate nu rezistă foarte mult. Ramurile și tulpina se rup destul de ușor, iar culoarea pălește și petalele pot cădea.

Florile Criogenate

Pe de altă parte, criogenarea este o formă mult mai sofisticată de a conserva florile. Rezultatul este complet diferit. Această tehnică de prezervare permite florilor sa mențină un aspect complet natural, simțindu-se de parcă ar fi proaspăt tăiate.

Acest efect este obținut în următorul fel: Florile proaspete sunt tăiate la apogeul acestora, când radiază de frumusețe. În loc să fie deshidratate, sunt trecute printr-un proces de rehidratare, în care sunt puseîntr-un amestec făcut din glicerinăși alte elemente vegetale. Această mixtură crește gradual în trunchi pânăînlocuiește complet seva. După câteva zile, procesul este complet și planta este gata pentru a fi folosită.

Rezultatul final este o floare flexibilă cu un aspect complet normal.

Plantele și florile criogenate sunt alegerea perfectă cand vine vorba de crearea a tot felul de aranjamente florale originale. De asemenea, sunt eco-friendly și reprezintă alegerea perfectă în raportul calitate-preț, astfel devenind soluția optimă pentru orice fel de artă floralăîn locuri care necesită decorațiuni de acest tip în mod regulat, precum restaurante sau hoteluri și, bineînțeles, pentru casele iubitorilor de flori.

Cum putem utiliza atât florile criogenate cât și cele uscate?

Una dintre cele mai bune părți ale criogenării florilor este faptul că se potrivesc perfect cu florile uscate. Mulți decoratori și designeri de interior le îmbină pentru a crea divese aranjamente florale cu un aspect fresh și natural.

Decorarea spațiilor comerciale și restaurarea acestora folosind cele doua tipuri de flori sunt din ceîn ce mai populare. Cele mai avangardiste tendințe se bazează pe aerul rustic pe care plantele uscate îl aduc, dar și pe aspectul natural al florilor criogenate, mixtura acestor elemente devenind protagonistul suprem al oricărei încăperi.

Putem combina florile criogenate cu cele uscate?

Posibilitățile sunt nelimitate! Poți folosi ambele tipuri de plante conservate pentru a crea adevărate capodopere florale ce se pot adapta în funcție de stil: BoHo, Farmhouse, country, nordic, minimalist, marin și nu numai.

Cum pot obține o combinație buna între florile uscate și cele criogenate?

Alegând produsele potrivite! Crio Flowers are peste 2000 de flori criogenate sau uscate. Dacă alegi produse care se potrivesc și se adaptează stilului pe care îl cauți... atunci e perfect!

De ce sunt florile criogenate combinate cu cele uscate și nu cu cele naturale?

Există posibilitatea ca acestea să fie folosite împreună, dar florile naturale nu au o perioadă de viață la fel de lungăși necesită multăîngrijire.

Ce tip de structuri putem realiza din combinarea acestor două produse?

Poți lucra cu ambele tipuri de flori ca să creezi garduri vii de o frumusețe aparte, accesorii originale, chiar și frizuri pentru invitați la evenimente. Dacă dorești să afli mai multe despre diversele produse și opțiunile pe care le oferim, te invităm cu mare drag să ne vizitezi categoriile de pe site sau să ne contactezi pe e-mail: contact@crioflowers.ro

Comments (0)

Produs adăugat în lista de dorințe
Product added to compare.

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.