Eco-Deco de la Crio Flowers

La fel ca aproape toate aspectele vieții cotidiene, obiceiul oferirii de flori sau cel al decorării interioarelor cu aranjamente florale se schimbă în mod accelerat. Dacă în prima jumătate a secolului al XX-lea florile se ofereau tăiate, în buchete, spre sfârșitul anilor 80 a început să-și facă loc ideea conform căreia florile nu mai trebuie luate din mediul lor natural. Buchetul a fost înlocuit parțial cu glastra sau ghiveciul cu flori naturale, iar aranjamentele florale au început să fie realizate pe baze de poliuretan, un fel de burete care înmagazina apă și substanțe nutritive. După două decenii scurse din secolul al XXI-lea, a sosit momentul unei alte schimbări. 

Ca orice altă cultură horticolă, florile ocupă teren arabil sau sere și solarii, consumă pesticide, au nevoie de încălzire, de transport și comerț rapid în condiții speciale de temperatură și umiditate. Toate acestea poluează! Adevărul crunt este că doar o parte dintre ele ajung la clienți și dintre acestea aproape toate trăiesc o seară sau poate doar câteva minute. În condițiile în care întreaga planetă încearcă să limiteze emisiile de carbon și contaminarea solului cu îngrășăminte și pesticide, cei mai conștienți dintre cetățeni, cei care se gândesc la mașini electrice, la biciclete și la energiile regenerabile, vor prefera soluții care să intre în armonie cu planeta. Ei sunt clienții noștri care preferă Eco-Deco. 

O floare tăiată va avea întotdeauna farmecul și simbolismul ei. Ea nu va putea fi înlocuită niciodată la o primă întâlnire, la o împăcare sau la nașterea primului copil. Când vine însă vorba despre decorațiuni florale care ar putea fi refolosite ani întregi, despre marcarea unui moment cu rezonanță în următorii câțiva ani, florile criogenate pot fi soluții ideale.

Există desigur preconcepția că florile artificiale sunt un produs de serie, un kitsch. Noi avem însă printre produsele noastre flori unicat, create de adevărați artiști care nu se exprimă cu penelul sau penița, ci prin felul în care vopsesc și modelează hârtia și fibrele textile. Există desigur părerea conform căreia florile uscate aduc aminte de dispariție, de moarte. Și totuși, printre produsele Crio Flowers avem flori și frunze uscate ale căror culori și forme sunt mai vibrante uneori decât cele ale plantelor vii, în mediul lor natural. 

Toate produsele noastre durează mai mult, sunt rezistente în timp, iar noi, cei de la Crio Flowers, atunci când ne gândim la ele vedem de fapt energie economisită, aer mai curat, apă și sol mai sănătoase, soluții inteligente și economice sau cum spunem noi, Eco-Deco. 

Comments (0)

Produs adăugat în lista de dorințe
Product added to compare.

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.