Mușchii și lichenii stabilizați, o decorațiune în trend

Mușchii și lichenii sunt asociați în natură cu stâncile sau pădurile mai puțin umblate, ceea ce a dus ca, de-a lungul timpului, senzația pe care o avem atunci când îi vedem în fața ochilor, să fie una de natură primară, primordială. Nu este deci de mirare că asocierea decorațiunilor executate din aceste plante cu interioarele moderne, în care predomină metalul strălucitor, sticla și oglinzile și luminile LED poate crea un contrast binevenit, care să confere stil și eleganță interiorului, casei, cabinetului sau firmei dumneavoastră.

Fiind plante simple și rezistente prin natura lor, lichenii și mușchii pot fi supuși procedului de criogenare, rezultatul fiind un produs care combină aspectul natural cu rezistența uimitoare în timp.

Panourile sau decorațiunile din mușchi și licheni stabilizați sunt foarte ușor de întreținut, deloc pretențioase cu privire la lumină sau schimbări de temperatură și pot veni în variațiuni de culori care pornesc de la nuanțele lor naturale și pot merge în direcții coloristice surprinzătoare. 

Combinarea suprafețelor cu mușchi și licheni stabilizați poate duce la crearea unor ansambluri mixte, în care să fie pusă în valoare diferența de aspect și de culoare a acestora. Ceasuri sau modele abstracte, borduri sau chiar peisaje schițate, toate acestea sunt doar expresia imaginației celui care decorează, fiindcă aceste plante au o versatilitate uluitoare. 

Odată realizat ansamblul decorativ, el are avantajul că nu-și va modifica volumul și, spre deosebire de suprafețele „moarte”, nu va acumula praf sau fum. Nu în ultimul rând, prețul unor asemenea suprafețe recomandă mușchii și lichenii stabilizați ca fiind una dintre soluțiile de decorare cu maximă eficiență economică raportată la efectul estetic obținut.

Toate cele de mai sus, dar și multe altele, pe care specialiștii de la Crio Flowers le pot detalia dacă îi contactați fac din lichenii și mușchii stabilizați cea mai în trend soluție pentru decorațiunile interioare.

Comments (0)

Produs adăugat în lista de dorințe
Product added to compare.

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.